dimarts, 18 de març del 2014

PRIMER CICLE VISITA EL JARDÍ BOTÀNIC

El passat dia 13  de febrer de 2.014 tots els alumnes de Primer Cicle visitàrem el Jardí Botànic de Sóller.








Allà poguérem aprendre el nom de les plantes, perquè totes tenien una etiqueta amb el seu nom científic, en llatí, i el seu nom comú o popular en la nostra llengua. A les etiquetes de cada planta també s'indicava el seu origen.







































També coneguérem la utilitat de les plantes. N'hi havia d'ornamentals que són les que s'utilitzen per oferir bellesa i, per això, es cultiven en jardins i tests;















medicinals i útils per a les persones perquè contenen substàncies indispensables per a la fabricació de molts medicaments actuals; també formen part de la cultura popular perquè han estat utilitzades pel nostres avantpassats com a remei als seus mals. 




















Una utilitat de les plantes és la de ser un bon aliment per a les persones. Els arbres fruiters i les verdures que creixen a l'hort són les plantes que s'utilitzen per cuinar i alimentar-nos.

També hi ha plantes aromàtiques de les quals se'n treuen perfums . Moltes d'elles tenen propietats per esser utilitzades per cuinar. 




















Ah! I la cadena de televisió IB3 ens va filmar i sortírem per la tele!





En acabar la visita al Jardí Botànic els alumnes de Primer A i de Primer B jugàrem a la plaça principal de Sóller. Ens ho passàrem  "pipa" !